Mercantec – Midtbyens Gymnasium

Totalløsning til alle fælles­arealer på Danmarks mest moderne gymnasium

Mercantec er Viborg Kommunes største uddannelses­institution og tilbyder gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og over 1000 forskellige voksen- og efteruddannelser.

Midtbyens Gymnasium er et topmoderne og højteknologisk gymnasium, der stod færdigt i 2020 og kan rumme omkring 1200 elever. Bygningen er blevet bindeleddet mellem den nye baneby med togstation og Viborg centrum. Øverst på den imponerede bygning finder du desuden en tagterrasse med net-indrammet boldbane. Den stilfulde arkitektur i tæt relation med det urbane udendørsmiljø skaber en smuk perle i hjertet af byen.

Udfordringen

Behov for en solid og fleksibel affaldsløsning, der kunne passe ind i indretningen og imødekomme kravene fra myndighederne.

Idet gymnasiet bærer præg af adskillige åbne fællesarealer og gruppearbejdsområder, krævede det en gennemtænkt totalløsning både ude og inde, så håndteringen af affaldet kunne ensrettes. Møblementet og lamperne er stilrene med et nordisk touch kombineret med rå betonvægge og træ. Det ville gå imod den designmæssige retning, hvis materialet på affaldssorteringsløsningen ikke talte samme sprog som den resterende indretning.

Fra affald til ressourcer

Bygningen er indrettet med mange fællesarealer på flere etager, hvilket krævede fleksible løsninger, der naturligt kunne falde ind i miljøet.

Richard, Afdelingsleder (Bygningstjenesten), Mercantec

Affaldssortering til kontor i forbindelse med køkken

Løsningen

Midtbyens Gymnasium fik en fleksibel affaldsløsning til placering i de forskellige fællesområder.

Valget faldt på en kombination af Model 867 og Model 874, så de kunne sortere i restaffald, papir, plast/glas/metal og madaffald i beholderen med løftelåg. Samtidig valgte de at sætte én pantbeholder på hver etage for at imødekomme eleverne ønske om at komme af med pantemballage. Affaldssystemerne er udstyret med hjul, så de nemt kan flyttes ved rengøring.

Gymnasiet fik også implementeret Model 713 med 3 fraktioner på deres udendørsarealer og ved indgangspartier. Det var vigtigt for dem at få skabt en løsning på alle skolens områder for at skabe effektiv og ensartet sortering for både elever og medarbejdere. Derudover var det afgørende at skabe optimale arbejdsbetingelser og ensrettet drift for rengøringspersonalet.

Fra affald til ressourcer

Det var vigtigt for os at gøre det så nemt som muligt for vores rengøringspersonale at håndtere affaldet. Det må vi sige er tilfældet.

Richard, Afdelingsleder (Bygningstjenesten), Mercantec

Affaldssortering til kontor i forbindelse med køkken

Fremtidige forventninger

Konkrete initiativer i bæredygtig­heds­strategi

Mercantec har et klart ønske om at implementere fleksible affaldssorteringsløsninger på de øvrige uddannelsessteder i løbet af de kommende år, da det er et konkret initiativ i deres bæredygtighedsstrategi.

En af de mest markante udfordringer med sortering er mængden af plastikposer. Rengøringspersonalet kommer posen fra en affaldsbeholder ned i en anden plasticpose på rengøringsvognen. Dette er udfordring, som Mercantec gerne vil finde en effektiv løsning på, så de også kan minimere deres poseforbrug og samtidig undgå at plastik kommer i fx papir og metal.

Se, hvordan vi har hjulpet andre med effektiv affaldssortering

Vil du høre om løsninger, der gør affaldssortering nemmere?

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed. Vi tilbyder altid gratis rådgivning i forhold til valg af affaldsløsning, der matcher jeres behov og budget.

Udfyld formular og bliv kontaktet indenfor 1-2 hverdage.

Vi arbejder desuden tæt sammen en række forhandlere landet over. Forhandlerne tilbyder bl.a. konsulentbesøg og salg via webshop og fysiske butikker.