Affaldssortering uddannelsessteder og biblioteker

Lad os hjælpe jer med en effektiv affaldsløsning. Og få tid til andre vigtige opgaver.

Overlad affaldssortering til specialisterne. Vi guider dig til den rigtige løsning

Som ansvarlig for affald på et universitet, erhvervsakademi, seminarie eller bibliotek kan det være en stor mundfuld at håndtere sorteringen korrekt. Med et Bica affaldssorteringssystem med frontdøre for nem tømning og stærke poseholdere, bliver håndteringen nemmere end nogensinde. Med mere end 10 års erfaring i affaldsløsninger har vi den rette viden på området og udviklet produkter i tæt samarbejde med aktører i branchen.

Affaldsløsning på uddannelsesinstitution med unge studerende

Få den rigtige affaldssorteringsløsning, der passer til budgettet og indretningen

På uddannelsesstedet eller biblioteket færdes mange forskellige mennesker og måske ikke de samme dag efter dag. Det stiller store krav til affaldssorteringsløsningen. Vi anbefaler jer ikke en løsning, før vi kender svarene på de vigtigste spørgsmål.

multiple-users-1

Hvor mange elever og brugere er I?

Det er vigtigt for os at vide, hvor mange elever og medarbejdere, der i runde tal skal benytte affaldsbeholderne. På den måde kan vi bedre anbefale jer den rette mængde affaldsbeholdere, idet antallet af brugere pr. affaldssystem er afgørende for at løsningen er effektiv og dækker behovet.

Hvordan er adfærden hos brugerne?

For at kunne anbefale jer den mest effektive placering af affaldsbeholderne skal vi vide, hvor og hvordan brugerne færdes på uddannelsesstedet. Udover klasselokalerne er der så f.eks. nogle fællesområder, der kræver nogle bestemte inddelinger?

Hvordan er bygningen indrettet?

Det er væsentligt for os at konkretisere, hvordan jeres lokaler er indrettet. Her er antallet af klasselokaler afgørende samt størrelsen på kantine eller frokoststue. Har I mange små eller store rum?

cleaning-woman

Hvem er ansvarlig for driften af løsningen?

Det er vores fornemmeste opgave at anbefale dig en løsning, der sparer dig tid og ressourcer. Derfor er det afgørende at vide, hvem der ansvarlig for at tømme affaldsbeholderne, og hvem der tager sig af rengøringen? Og hvordan du håndterer affaldssortering i dag?

Hvad er dit budget for affaldssortering?

Det er altafgørende for os at tilbyde en løsning, der lever op dine budgetkrav. Derfor er vi nødt til at have nogle rammer at arbejde indenfor, så vi kan anbefale dig det bedst mulige til budgettet.

Skalerbar affaldssortering

Én løsning til alle jeres sorteringsbehov. Nu og i fremtiden

 

Kravene til affaldssortering ændrer sig løbende, og det gør jeres behov måske også. Måske oplever I et behov for at sortere i flere fraktioner i nogle lokaler? Med Bica er du garanteret én fleksibel løsning, som du altid kan skalere op eller ned.

Affaldssystemet er bygget op af moduler, og det er let at koble flere eller færre beholdere på løsningen. Så du behøver ikke at bekymre dig, om du skal sortere flere slags affald i fremtiden. Det løser vi.

From waste to resources

Bygningen er indrettet med mange fællesarealer på flere etager, hvilket krævede en fleksible løsninger, der naturligt kunne falde ind i miljøet.

Richard, Afdelingsleder (Bygningstjenesten), Mercantec

Virksomheder og institutioner vi har hjulpet med affaldssortering

Hvorfor Bica?

5 årsager til at serviceledere elsker Bica

hand-expand

Frontdøre med soft-close funktion

Takket være frontdørene opnår du, som udskrifter poserne, en ergonomisk korrekt arbejdsstilling. Med den monterede soft-close lukkes dørene langsomt og roligt i en glidende bevægelse, så ingen fingre kommer i klemme.

layout-module-1

Modulopbyggede affaldssystemer

Bica er modulopbygget, og du kan få en affaldssorteringsløsning med netop det antal fraktioner, du har brug for. Ændrer behovet sig, kan du altid tilpasse løsningen og tilkoble flere beholdere med vores smarte magnetsystem.

cog

Justerbare fødder og skjulte hjul

Bica er udviklet med skjulte fødder og hjul, som ikke kommer i kontakt med affaldet og samtidigt giver et stilrent udtryk. Du kan nemt justere fødderne, så du opnår den rette højde, og hjulene gør systemet flytbart for nem rengøring.

time-stopwatch

Robuste og tidsbesparende poseholdere

For at sikre at poserne ikke glider af, er Bica udviklet med stærke poseholdere, der er nemme at håndtere. Det sparer dig både tid og kræfter, når du tømmer poserne.

cleaning-spray

Fremstillet i pulverlakeret stål

Bica er designet i pulverlakeret stål, der er et særdeles slidstærkt materiale, som sikrer løsningerne lang levetid. Samtidigt er det et materiale, der er nemt at rengøre og giver minimal vedligeholdelse.

Holdbare affaldsbeholdere til hverdagens brug

Bica er fremstillet i solidt stål med høj hygiejne og minimal vedligeholdelse. 

Typiske spørgsmål og svar

I Danmark skal både private og offentlige virksomheder sortere i 10 forskellige typer affald: Mad, restaffald, pap, papir, glas, metal, plast, mad- og drikkekartoner, tekstilaffald og farligt affald. Reglerne for affaldssortering er ensrettet i alle landets kommuner, men der er forskellige måder at indsamle de 10 typer affald på.

Det er der flere grunde til. Sortering medfører, at mindre mængder affald ender til forbrænding. Affaldssortering bidrager samtidig til at genanvende langt flere materialer og reducerer dermed CO2-udledningen ved at mindske behovet for at producere nye materialer.  

Ja, det er der. Poserne må gerne være farvet, men det er vigtigt, at man kan se igennem dem. Til sortering af madaffald skal poserne være fremstillet af komposterbart materiale. Der skal altid bindes knude på poserne. 

Vil du vide mere?

Spørg vores specialist i affaldssortering i offentlige virksomheder.

Jeppe Friis

Jeppe Friis

Sales Manager

+45 2684 1000

jf@bicasolutions.dk

Affaldssortering på AAU

Aalborg Universitet affaldssorterer med stil

Fra 2020 og de efterfølgende år implementerede Aalborg Universitet løbende de nye affaldssorteringssystemer på hele universitetet, startende på Campus i Esbjerg, så Campus Aalborg og dernæst Campus København.

Beslutningen om en højere grad af affaldssortering blev truffet af direktionen på baggrund af vedvarende ønsker om mere bæredygtig adfærd på AAU fra både studerende og ansatte. Desuden ville det være et krav fra udgangen af 2022, at alle offentlige insitutioner som minimum skal sortere i de 10 affaldsfraktioner, der er vedtaget nationalt.

Affaldssortering på Aalborg Universitet

Fra affald til ressourcer

Vælg en affaldssorteringsløsning, der tager hånd om din sektors specifikke behov

Vil du høre om løsninger, der gør affaldssortering nemmere?

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed. Vi tilbyder altid gratis rådgivning i forhold til valg af affaldsløsning, der matcher jeres behov og budget.

Udfyld formular og bliv kontaktet indenfor 1-2 hverdage.

Vi arbejder desuden tæt sammen en række forhandlere landet over. Forhandlerne tilbyder bl.a. konsulentbesøg og salg via webshop og fysiske butikker.