AGRO FOOD PARK

Én innovativ løsning, der fungerer for 100 virksomheder

Agro Food Park er et branchespecialiseret erhvervsmiljø for mere end 100 virksomheder, der er beskæftiget inden for landbrugs- og fødevareindustrien. Parken emmer af innovation og udgør et gunstigt miljø for udvikling af nye idéer.

Ideen bag Agro Food Park er at skabe og supportere et netværk, som forbinder kompetencer på tværs af hele landbrug- og fødevareerhvervet med det formål at understøtte hele erhvervets udvikling.

Udfordringen

Nye lovkrav og et krav om affaldssortering, der passer naturligt ind i indretningen

Agro Food Park kom til os med et ønske om en affaldssorteringsløsning, der levede op til de nye lovkrav om affaldssortering i ti fraktioner (fra 2023). Og med et ønske om en holdbar løsning, som samtidig ville blende naturligt ind i miljøet. Agro Food Park havde brug for en strømlinet løsning, der kunne erstatte de mange enkeltstående skraldespande, og som ville fungere på tværs af parkens 100 virksomheder.

Agro Food Park prioriterede æstetikken højt og søgte en minimalistisk løsning, der ville få affaldsbeholderne til at virke som møbler – og ikke som skraldespande – på de mange fællesarealer.

Fra affald til ressourcer

I Agro Food Park huser vi mere end 100 forskellige virksomheder, så det er vigtigt for os, at løsningen er strømlinet og passer naturligt ind på tværs af de forskellige miljøer.

Katrine Friis Østergaard, Sekretariatsleder, Agro Food Park

Løsningen

Fleksibel affaldsløsning erstatter Agro Food Parks mange enkeltstående affaldsspande

Agro Food Park havde allerede positive erfaringer fra Bica affaldsløsninger fra nogle af deres øvrige bygninger. Og på den baggrund blev vi budt indenfor. Hos Agro Food Park havde de indledningsvist gjort sig nogle gode tanker om løsningen, som vi hjalp dem med at bygge videre på. Vi sparrede blandt andet med dem om alt fra antal af fraktioner til hvilke beholdere, der ville tilgodese deres behov bedst muligt.

Det resulterede i en fleksibel indendørs løsning, der samlet set består af Model 950 med 4 fraktioner og Model 870 med 3 fraktioner i sort lakering. Hertil valgte de at købe 65 liters inderbeholdere og påsætte selvklæbende piktogrammer i farver. Løsningen er implementeret på alle gangarealerne, i mødelokalerne og ved kaffeøerne og erstatter de mange enkeltstående affaldsspande, som i dag er fjernet fra Agro Food Park.

På alle beholderne er integreret piktogrammer, som også har været en vigtig del af løsningen for Agro Food Park. Her er man godt er klar over, at affaldssortering i ti fraktioner kræver guidance og nudging for at få parkens mere end 1000 medarbejdere til at sortere korrekt.

Fra affald til ressourcer

Med Bica har vi valgt en fleksibel affaldssorteringsløsning i en god kvalitet, der holder i mange år. Vi kan altid koble flere beholdere på, hvis nye krav kommer til. Og samtidig er løsningen udviklet, så vi ikke behøver at bruge poser til tørt affald.

Katrine Friis Østergaard, Sekretariatsleder, Agro Food Park

Bica affaldssorteringssystem ved trappe hos Agro Food Park

Fremtidige forventninger

Et skridt på vejen mod en bæredygtig fremtid

Agro Food Park har en ambition om hele tiden at blive mere bæredygtige, og fremhæver blandt andet affaldsbeholderne fra Bica som et lille skridt på vejen.

Derfor er de glade for den nye affaldssorteringsløsning, som langt de fleste medarbejdere har taget godt imod. Efter løsningen er taget i brug har de haft brug for at justere løsningen, og forventningen er, at de i fremtiden kommer til at skalere løsningen yderligere.

Se, hvordan vi har hjulpet andre med effektiv affaldssortering

Vil du høre om løsninger, der gør affaldssortering nemmere?

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed. Vi tilbyder altid gratis rådgivning i forhold til valg af affaldsløsning, der matcher jeres behov og budget.

Udfyld formular og bliv kontaktet indenfor 1-2 hverdage.

Vi arbejder desuden tæt sammen en række forhandlere landet over. Forhandlerne tilbyder bl.a. konsulentbesøg og salg via webshop og fysiske butikker.