Affaldssortering virksomheder og erhverv

Alt du skal vide om affaldssortering i private virksomheder og offentlige institutioner

Affaldssortering i virksomheder er lovpligtigt

Alle danske virksomheder skal ved udgangen af 2022 sortere husholdningslignende affald ligesom i den private husholdning. Krav om affaldssortering i virksomheder blev ensrettet i Bekendtgørelse om affald fra januar 2021. Her blev det vedtaget, at sorteringskriterierne fra udgangen af 2022 også gælder på danske arbejdspladser. Regler for affaldssortering erhverv er vedtaget for at ensrette sorteringen for bl.a. at øge genanvendelsen. Sorteringen sikrer, at større mængder bliver indsamlet samtidig med, at de indsamlede mængder bliver ensartet og dermed nemmere at genanvende. Der bliver foretaget tilsyn af kommunerne for at sikre korrekt affaldssortering i virksomhederne, og hvis man ikke overholder retningslinjerne, får man anmærkninger og kan risikere bødeforlæg. Det er derfor en rigtig god idé at komme i gang – både af økonomiske og miljømæssige grunde.

Vi hjælper med affaldssortering i virksomheder og erhverv

Gode grunde til implementering af affaldssortering i virksomheder

De nye krav om sortering kræver implementering af nye affaldssorteringsløsninger og omstilling fra ledelsen og medarbejderne

Nu hvor det er besluttet, at vi skal implementere affaldssortering i virksomheder, er det også vigtigt at tage det seriøst og tage udfordringen op. Mange har nok tilbøjelighed til at tænke: Det fikser vi lige senere. Det er der ingen grund til, fordi på den lange bane giver det stor værdi for virksomheden at affaldssortere. Når flere fraktioner med affald samlet på knudepunkter i virksomheden og de enlige skraldespande fjernes, skal rengøringspersonale bruge mindre tid på at skifte affaldsposer. Hvis der implementeres et brugervenligt og solidt affaldssorteringssystem, kan der også spares tid på skift af poser og rengøring. Derved vil virksomheden hurtigt opleve en økonomisk gevinst ved affaldssortering.

Affaldssortering erhverv

3 gode grunde til affaldssortering erhverv

Godt for klimaet

Genanvendelsesprocenten øges ved at affaldssortere. Det gør en forskel for klimaet, fordi mere genanvendelse betyder mindre forbrænding. Mere genanvendelse er med til at mindske forbruget af naturens ressourcer. Det er med til at reducerer Co2-udledningen.

Bedre brug af ressourcer

Med korrekt og systematisk affaldssortering erhverv sikrer vi, at materialer genanvendes eller omdannes til biogas, og der spares på brugen af nye ressourcer.

Lovkrav fra myndighederne

Det er et krav at affaldssortere i virksomhederne. Foruden gevinsterne for miljøet af affaldssortering af det husholdningslignede affald et krav, som alle danske arbejdspladser er forpligtet til at implementere. 

Disse affaldstyper skal virksomheder og erhverv sortere

Plast, madrester, metal, papir og pap... Alt skal nu adskilles, så det kan genanvendes til nye ressourcer

Som tidligere nævnt skal virksomheder sortere husholdningslignende affald ligesom hjemme i den private bolig. Det giver jo egentlig meget god mening. De 10 husholdningslignede affaldstyper er: Madaffald, restaffald, plast, glas, metal, papir, pap, mad- & drikkekartoner, farligt affald og tekstilaffald. Langt de fleste af disse affaldstyper har relation til køkkenet. Her har vi ofte meget affald i form af plastemballage, drikkekartoner og konservesdåser. Hvis disse ikke adskilles, er det ikke muligt at genanvende materialerne til nye produkter.  

Bica Model 880 skaber fleksibel affaldssortering i virksomheden

Affaldssortering erhverv

Kom godt i gang med affaldssortering i virksomheden

 

Når affaldssortering skal implementeres i virksomheden, er det vigtigt at lave en god plan for, hvordan det skal gøres. Affaldssortering i virksomheder og erhverv generelt er ikke helt det samme, som at sortere sit affald i hjemmet. En arbejdsplads er ofte præget af diversitet i forhold til adfærd, alder, køn mv. Samtidig er vi vanemennesker, som skal bruge tid på at ændre på vores vaner. Derfor kræver det planlægning, tålmodighed og god kommunikation at komme i mål med affaldssortering i virksomheder.  

Er jeres virksomhed klar til affaldssortering?

Vi står klar til at rådgive jer hele vejen. Vi hjælper med at afdække jeres behov, så I får en effektiv affaldsløsning, der overholder lovgivningen og holder mange år frem.

Find produkter og sammensæt løsning!

Kontakt os for tilbud på en totalløsning!

Det er nemt at tale om affaldssortering

Konservesdåser kan blive til ressourcer

Lad os nu gøre noget ved det

Sådan har vi hjulet andre virksomheder

I mere end 10 år har vi rådgivet private virksomheder og offentlige institutioner med affaldssortering. Vores affaldsløsninger er fleksible og stilrene i designet, hvilket gør affaldssystemerne til holdbare løsninger i mange år frem. Bicas affaldssortering til virksomheder er udviklet i tæt samarbejde med eksperter indenfor for branchen for at skabe den mest optimale affaldsløsning for medarbejderne.

Brøchner Hotels
CPH Lufthavn
Grundfos
Københavns Kommune
Mercantec
Rema 1000
Det Kongelige Teater

Vil du høre om løsninger, der gør affaldssortering nemmere?

Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe jeres virksomhed. Vi tilbyder altid gratis rådgivning i forhold til valg af affaldsløsning, der matcher jeres behov og budget.

Udfyld formular og bliv kontaktet indenfor 1-2 hverdage.

Vi arbejder desuden tæt sammen en række forhandlere landet over. Forhandlerne tilbyder bl.a. konsulentbesøg og salg via webshop og fysiske butikker.